Hitri vodnik za izbiro pravega grelnika

Mill ponuja široko nabor grelnikov, primernih za različne potrebe. V vodniku smo strnili nasvete za lažjo izbiro grelnika, ki bo najbolje ustrezal temu, kar potrebujete.

Panelni grelniki

Panaleni grelniki Mill zagotavljajo prijetno osnovno temperaturo po celem stanovanju. Izbirate lahko med 8 različnimi močmi in različno temperaturo v vsakem prostoru. Na splošno priporočamo od 70 do 100 vatov na kvadratni meter. Brez skrbi jih lahko pustite prižgane tudi brez nadzora, ponoči ali ko ste odsotni, saj imajo varen in učinkovit grelni element iz aluminija x in površino, ki ne postane prevroča. To vam omogoča, da se vrnete v prijetno topel dom. Izbirate lahko med dnevnim/nočnim programom ali integriranim upravljanjem WiFi z aplikacijo, prek katere lahko prilagodite temperaturo svojim dnevnim navadam. Uporabniku prijazna aplikacija Mill vam pomaga varčevati, medtem ko ste odsotni ali ko spite.

Če na steni nimate dovolj prostora ali želite bolj prilagodljiv vir toplote, vam bo morda všeč naš prenosni grelnik Mill WiFi. Prenosni grelnik ima enak grelni element kot panelni grelniki Mill in ga lahko pustite vklopljenega tudi brez nadzora.

Oljni radiatorji

Če iščete nevsiljiv vir ogrevanja, ki ne izsušuje zraka, potem je Mill Gentle Air odlična izbira. Grelni element radiatorja ni v neposrednem stiku z zrakom iz okolice, zato se na njem ne žge prah in ne izsušuje zraka.

Zaradi zaprte konstrukcije se vroč zrak hitreje dviga, to pa pomeni učinkovitejšo porazdelitev toplote po prostoru. Prostor se zato ogreje za kar 29 % hitreje kot z običajnim oljnim radiatorjem. Mill Gentle Air je torej energetsko učinkovitejši kot drugi oljni grelniki in bolj trajnosten. Prefinjena oblika in elegantno podnožje vzbujajo vtis, kot da grelnik lebdi nad tlemi. Ti prenosni grelniki se ponašajo z izjemno tihim delovanjem in jih lahko varno pustite vklopljene brez nadzora. Grelniki so na voljo v treh različnih močeh in z različnimi načini delovanja. Na voljo je mehanski termostat za preprosto upravljanje, dnevni/nočni program za znižanje temperature ali vgrajen WiFi, ki omogoča upravljanje z aplikacijo in prihranke energije

Konvekcijski grelniki

Linija Mill Instant ponuja izjemno učinkovite konvekcijske grelnike, ki blagodejno toploto sevajo takoj, ko jih vključite. Konvekcijski grelnik je odlična izbira, če želite grelnik, ki hitro ogreje prostor. Je tišja alternativa običajnim kaloriferjemin ponuja takojšnje ugodje prijetno ogretega prostora brez motečega hrupa. Modeli imajo ozko ohišje, so lahki ter opremljeni z ročajem na vsaki strani za  enostavno prenašanje.

Zaradi zelo učinkovitega elementa z grelno žico grelnikov Mill Instant ne smete pustiti vklopljenih brez nadzora. So odličen dodaten vir toplote v hladnih dneh. Na voljo so v dveh izvedbah: z elegantno jekleno sprednjo stranjo ali s sodobnim steklom. Lahko imajo mehanski termostat za enostavno upravljanje ali elektronski termostat s prikazovalnikom LED.

Konvekcijski model z WiFi ima enak grelni element kot panelni grelniki Mill, kar pomeni, da ga lahko brez skrbi pustite delovati tudi brez nadzora.

Kaloriferji

Naj vas njegovo ime Mill Compact ne zavede. Gre za zelo zmogljiv grelnik, ki bo hitro ogrel večje prostore. Grelni element PTC ima na površini nižjo temperaturo kot običajni kalorifer z grelnimi žicami. Zato ne žge prahu in manj izsušuje zrak kot običajni kaloriferji. Majhna velikost in na dotik hladna površina (»cool touch«) omogočata enostavno prenašanje na mesta, kjer potrebujete dodatno toploto. Priročen dizajn omogoča enostavno shranjevanje, ko ni v uporabi.

Kalorifer Mill Compact je dodatni vir ogrevanja, ki ga zaradi zelo učinkovitega grelnega telesa ne smete pustiti vklopljenega brez nadzora.