Novi panelni grelniki tretje generacije

Se izogibate pametnih naprav, ker vas skrbi, da bodo vaše življenje zgolj otežile? Kar brez strahu! Predstavljamo uporabniku zelo prijazne panelne grelnike Mill tretje generacije z novo in izboljšano pametno tehnologijo.

Gospodinjstva za ogrevanje porabijo skupaj več kot 60 % vse električne energije. Pametni grelniki lahko pomagajo zmanjšati porabo električne energije za ogrevanje kar za 32 %! Z grelniki Mill z WiFi lahko prek pametnega telefona v celoti nadzorujete temperaturo ogrevanja in porabo električne energije. Z aplikacijo Mill lahko nastavite temperature, da se samodejno prilagodijo vašim dnevnim navadam, poleg tega pa lahko nadzorujete poljubno število grelnikov in/ali gospodinjstev. Ne glede na to, ali ste na poti ali doma, imate popoln nadzor nad bivalno temperaturo v hiši in porabo električne energije. To ni le marketinška puhlica: panelni grelniki Mill WiFi so resnično denarnici in okolju prijazni, ker porabijo manj električne energije.

»Bolj preprosto ne gre: ob vsakem času prava temperatura in hkrati manjša poraba električne energije.«

Bashir Naimy, Vodja IOT v Millu

Panelni grelniki Mill WiFi tretje generacije omogočajo še boljše bivalno udobje in večje energijske prihranke. Panelni grelniki Mill WiFi tretje generacije imajo novo programsko in strojno opremo za lažje povezovanje naprav, izboljšano varnost z možnostjo zaklepa in druge koristne tehnične funkcije, kot so posodobitve »po zraku« (OTA) in lokalni API Res. S temi nadgradnjami vam  lahko zagotovimo naslednje funkcije:

Krmiljenje PID

Prvi in edini panelni grelniki s tehnologijo krmiljenja PID. Panelni grelniki Mill z WiFi tretje generacije so opremljeni s povsem novo in revolucionarno tehnologijo za optimalno toplotno ugodje. Tehnologija krmiljenja ogrevanja PID (Proportional – Integrated – Derivative) zagotavlja enakomernejše ogrevanje in konstantno temperaturo v prostoru. Ko je dosežena želena temperatura, grelniki zmanjšajo moč, namesto da bi se izklopili kot klasični grelniki.

»Panelni grelniki Mill z WiFi torej zagotavljajo enakomernejše ogrevanje z manj nihanji, kot smo jih sicer vajeni pri tradicionalnih napravah,«

pove Naimy.

Napovedno ogrevanje

Grelnik na podlagi vaših nastavitev v aplikaciji ve, kdaj začeti ogrevati, da bo v prostoru ob pravem času dosežena želena temperatura. Ta funkcija se imenuje »napovedno ogrevanje« in grelniki Mill sproti uravnavajo in prilagajajo temperaturo ogrevanja vašim potrebam. Če na primer želite, da bo ob 16. uri, ko se vrnete iz službe, vaš dom ogret na 23 stopinj, to vnesite v aplikacijo Mill, grelnik pa bo poskrbel za vse ostalo. Naši grelniki se naučijo, kako hitro/počasi temperatura v prostoru narašča/upada. Tako vam pri nastavljanju ni treba na slepo ugibati, hkrati pa preprečite nepotrebno porabo elektrike. Uporabniške nastavitve lahko optimizirate tudi glede na nihanja cene električne energije, saj je aplikacijo mogoče povezati z drugimi programi. Naši modeli tretje generacije so zasnovani tudi z izboljšano povezljivostjo WiFi. Nadgradnja strojne in programske opreme omogoča še lažjo samodejno povezavo Bluetooth z vašim omrežjem WiFi, ne glede na to, ali vaš usmerjevalnik uporablja frekvenco 2,4 GHz ali 5 GHz.

Skandinavsko oblikovanje

Panelni grelniki Mill so na voljo v dveh elegantno izčiščenih izvedbah, Invisible in Glass. Modeli Mill Invisible se s svojimi mehkimi, zaobljenimi robovi in nežno ukrivljeno sprednjo stranjo neopazno zlijejo s steno, tako da jih skorajda ne opazite. Modeli Mill Glass imajo ekskluzivno, sodobno stekleno sprednjo stran, ki elegantno dopolni vsak sodoben dom. Od jeseni 2021 so grelniki Mill Invisible na voljo tudi v zamolkli črni barvi, ki se odlično sklada s temnejšo notranjo opremo.

Dodatne funkcije grelnikov MIll z WiFi tretje generacije:

Grelniki so zasnovani za neslišno delovanje – elektronski regulator napetosti poskrbi, da pri višanju in nižanju temperature ni slišati klikanja.

Otroška zaščita – vklop v aplikaciji ali kar na grelniku.

Komercialni zaklep za lastnike stanovanj – vklop v aplikaciji ali kar na grelniku.

Funkcija odprtega okna – samodejni izklop grelnika ob odprtju okna; lahko jo aktivirate v aplikaciji ali kar na grelniku.

Prikazovalnik nadzorne plošče na dotik.

Lokalni Rest API vam omogoča upravljanje grelnikov z lastno rešitvijo za pametni dom.

Možnost, da Mill Sense za nadzor kakovosti zraka preglasi temperaturni senzor grelnika, kar omogoča natančnejši nadzor temperature.

Posodobitve OTA (Over the Air), ki omogočajo dodajanje novih koristnih funkcij v programsko opremo.

Viri
*Zbornik 8. mednarodne konference o vgrajenih omrežnih senzorskih sistemih, SenSys 2010, Zürich, Švica, 3.–5. november 2010
**Sintef Energiforskning AS