Kaj veste o zraku, ki ga dihate?

Kakovost zraka, ki ga dihamo, je še kako pomembna za zdravje. Ne le, da je zunanji zrak lahko škodljiv, tudi zrak v notranjih prostori je pogosto slabši, kot se zavedamo. Razlogov je več: suh zrak pozimi, »nepredušno« zatesnjene sodobne gradnje brez naravnega prezračevanja in vsakodnevne dejavnosti, kot so kuhanje, sušenje perila in umivanje.

Mill Sense senzor meri kakovost zraka v vašem domu in vam pomaga izboljšati klimo v notranjih prostorih za vas in vašo družino. Pametni senzor kakovosti zraka v prostoru meri vlažnost, TVOC (toksine in kemikalije, ki jih sproščajo predmeti za vsakdanjo uporabo), temperaturo in eCO2.

Z uporabnikom prijazno Mill aplikacijo lahko preprosto preverite kakovost zraka v svojem domu kjer koli in kadar koli. S pomočjo statistike lahko spremljate spreminjanje klime v stanovanju skozi čas. Mill Sense se od drugih senzorjev kakovosti zraka razlikuje po brezžičnem delovanju, integrirani funkciji WiFi in bateriji za ponovno polnjenje.

Poleg tega ima nagrajeno, elegantno obliko, ki obogati vsak sodoben dom. Lahko ga obesite ga na steno s priloženim magnetnim nosilcem ali ga postavite na ravno površino. Senzor Mill Sense je leta 2021 osvojil lovoriko na prestižnem mednarodnem oblikovalskem tekmovanju Red Dot in IF Design.

Kakovost zraka se razlikuje od prostora do prostora. Spremljate lahko vsako sobo posebej in poskrbite za optimalno klimo v vsaki. Senzor Mill Sense je na voljo v ugodnem trojnem pakiranju.

Otroška soba

Poleg dnevne sobe in kuhinje, v katerih preživimo največ časa, sta zelo pomembni tudi temperatura in kakovost zraka v otroški sobi. Idealna temperatura za spanje je med 17 in 19 stopinj. Senzor Mill Sense vam omogoča, da lahko temperaturo v otroški sobi kadar koli preverite na svojem mobilnem telefonu. Tako vam za preverjanje temperature ni treba vsakič hoditi v otroško sobo.

Pred prihodom novorojenčka otroško sobico pogosto prebelimo. Senzor Mill Sense meri ravni toksinov, ki jih sproščajo barve, na podlagi meritev pa boste videli, kdaj lahko začnete varno uporabljati sobo.

Hišni ljubljenčki

Naši štirinožni prijatelji v dom vnašajo umazanijo in bakterije od zunaj, kar vpliva na notranjo klimo. Za zagotavljanje kakovostnega zraka moramo zato stanovanje čistiti pogosteje.

Kamin

Suh zrak v stanovanju zaradi ogrevanja je pogosta zimska nevšečnost. Ne glede na to, kako domačno vzdušje pričara kamin, se je treba zavedati, da lahko dim, ki se sprošča, onesnažuje zrak in da izsušuje zrak. Kakovost zraka zmanjšuje tudi čezmerna uporaba sveč. Ko kurite v kaminu ali imate prižgane sveče, poskrbite za dobro prezračevanje

Vlažnost

Preveč vlage v zraku lahko povzroči rast plesni. To lahko pripomore k nastanku astme, alergij in splošnemu slabšemu počutju. Zato je nujno poskrbeti za redno prezračevanje prostorov, zlasti med prhanjem, sušenjem oblačil in kuhanjem.

Z nagradami ovenčano oblikovanje Senzor Mill Sense je prejel oblikovalsko nagrado IF in Red Dot Design Awards 2021.

Nasveti za zdravo klimo v zaprtih prostorih

  • Večkrat na dan odprite okna.
  • V stanovanju ne sušite oblačil in po prhanju temeljito prezračite.
  • Vsi prostori naj imajo stalno temperaturo.
  • Uporabljajte detergente z ustreznimi oznakami.
  • Redno čistite stanovanje, enkrat na leto pa se lotite generalnega čiščenja.
  • Ne kadite v zaprtih prostorih.
  • Takoj odpravite škodo zaradi vode.
  • Poskrbite za redno vzdrževanje prezračevalnih sistemov.