Pogosta vprašanja in odgovori

Vodič pri izbiri grelnikov

70 – 100W na m2.

Za sodoben dom z dobro izolacijo priporočamo 70W na vsak kvadratni meter.
Vendar pa moramo upoštevati tudi več drugih dejavnikov, kot so višina stropa, število oken in ali so tla hladna ali ne.
Če imate prostor, ki je dobro izoliran, bo dovolj 70w na kvadratni meter.

Če živite v hladnem podnebju in imate hladna tla, visoke strope itd. – priporočamo, da imate približno 100W na m2.
Izberete lahko torej vse modele, ki imajo skupaj dovolj vatov moči. Vsi naši grelniki so enako učinkoviti. 100W porabe = 100W ogrevanja.

Če je vaša soba velika 20 kvadratnih metrov in živite v starejši hiši, vam svetujemo, da imate skupno moč 2000W. Lahko se odločite za en grelec z močjo 2000W, vendar za večje prostore pogosto priporočamo, da izberete dva manjša grelnika namesto enega večjega. Če na vsako stran prostora postavite po en grelnik moči 1000W, boste dobili hitrejšo in boljšo porazdelitev toplote, kot če bi vsa toplota prihajala iz enega samega 2000W grelnika.

Poraba Kwh se ne bo povečala, če imate zmogljivejše grelnike, saj je delo ogrevanja prostora od 15 do 20 stopinj enako ne glede na to, ali imate 1000 ali 2000W grelec. Razlika je v tem, da več kot imate vatov, hitreje se bo temperatura v tem prostoru dvignila. Če je grelec glede na velikost prostora premajhen in šibak, bo trajalo dlje časa, da doseže želeno temperaturo, v hladnejših dneh pa je v takšnih primerih tudi težje vzdrževati želeno temperaturo.

 

Vsi naši grelniki so energetsko enako učinkoviti. 100W porabe energije bo zagotovilo 100W ogrevanja, ne glede na to, ali izberete panelni grelec, samostoječi konvekcijski grelec ali oljni radiator.

Naši konvekcijski grelniki z 2000w imajo žični element, ki doseže okoli 350 stopinj Celzija in je v neposrednem stiku z zrakom, ki prehaja skozi grelec. To zagotavlja hitro in učinkovito ogrevanje, če želite v kratkem času dvigniti sobno temperaturo. Ker je grelni element zelo vroč in je v neposrednem stiku s prehajajočim zrakom, bo to zmanjšalo vlažnost.
Različice z močjo 2000w je najbolje opisati kot dodatne grelnike in so namenjene le občasni uporabi pod nadzorom.

Panelni grelniki imajo tudi grelni element, ki je v neposrednem stiku z zrakom, kar zagotavlja hitro in učinkovito ogrevanje, vendar se grelni element razlikuje od konvekcijskih grelnikov. Grelni element je izdelan iz aluminija in doseže temperaturo okoli 125 stopinj. Velika fizična velikost elementa zagotavlja dober prenos temperature na prehajajoči zrak, medtem ko temperatura okoli 125 stopinj Celzija izsuši zrak v veliko manjši meri kot konvekcija.

Naši oljni grelniki delujejo tako, da se olje postopoma segreje v zaprtem radiatorju. Temperatura površine je nižja od konvekcijske in je za ogrevanje prostora potrebno nekoliko več časa v primerjavi s konvekcijskim grelnikom. Prednost pa je, da je postopek prijaznejši do notranjega okolja, grelni element ni v neposrednem stiku z zrakom, ki prehaja skozi grelnik. Posledica tega je, da je zrak izsušen v veliko manjšem obsegu v primerjavi z grelcem, ki omogoča, da zrak prehaja neposredno skozi grelni element.

Vse tri tehnologije so energetsko enako učinkovite. Poraba energije 100 W bo zagotovila 100 W ogrevanja, ne glede na to, ali izberete panelni grelec, samostoječi konvekcijski grelec ali oljni radiator.

Zato vam svetujemo, da izberete grelec s tehnologijo, ki najbolj ustreza vašim potrebam, saj imajo panelni grelniki, konvekcijski grelniki in oljni grelniki različne tehnologije in prednosti.

Mill Convection

Da! Če si želite ogledati izbor, pojdite na pregled izdelkov.

1. Izklopite grelec

2. Med ponovnim vklopom grelca pritisnite in držite gumb s tremi valovitimi črtami

3. Ko se zaslon ponastavi (utripajoče lučke na zaslonu), lahko sprostite oba gumba.

4. Grelec se bo zagnal pri standardni temperaturi 22 stopinj Celzija

*SG2000MEC ni treba ponastaviti, saj ima mehanski termostat.

Vsi grelniki Mill Convection (razen SG2000MEC) imajo na grelniku simbol strele, ki označuje, ali grelnik proizvaja toploto ali ne. Grelnik naj proizvaja toploto, če sveti simbol strele.

Če se grelec iz nekega razloga ne segreje, ko sveti simbol strele, je verjetno, da je pri vašem grelniku Mill prišlo do težave. Če želite odpraviti težave, če je grelec okvarjen ali ne, naredite naslednje:

Ponastavite grelec (SG2000MEC je izjema)
Grelec nastavite na najvišjo temperaturo (35 stopinj Celzija). (Če imate SG2000MEC, nastavite grelec na MAX)
V nekaj minutah mora biti grelec ogret. To lahko nadzirate tako, da držite roko na vrhu grelnika.
Če se grelec ne ogreje, se za nadaljnjo pomoč obrnite na trgovino, kjer ste kupili grelnik (prosimo, ne pozabite prinesti potrdila).

Če grelec greje in se zdi, da je vse v redu, morate kalibrirati grelec, tako da se prilagodi prostoru, v katerem se nahaja.

Ta odgovor velja samo za serijo Mill Convection:

Možno je, da pride do odstopanj med registrirano temperaturo na grelniku in dejansko temperaturo, kjer se zadržujete v sobi.

Razlogov za to je več, najpogostejši pa je, da je grelnik oddaljen od mesta, kjer običajno bivate v sobi. Ko na primer nastavite temperaturo na grelniku na 22 stopinj Celzija, je naravno in intuitivno verjeti, da je to temperatura, ki jo boste dobili tam, kjer je nameščen vaš kavč. Vendar je senzor temperature grelnikov nameščen na samem izdelku, kar omogoča odstopanje.

Za nastavitev temperature so vsi grelniki Mill opremljeni z elektronskim termostatom s funkcijo umerjanja, kar pomeni, da lahko nastavljeno temperaturo na grelniku prilagodite.

Za kalibracijo grelnika naredite naslednje:

Pritisnite in držite gumb s tremi valovitimi črtami pet sekund
Na zaslonu utripa C in grelniki so odprti za kalibracijo
S kolescem nastavite dejansko temperaturo v prostoru
Spremembo potrdite tako, da enkrat pritisnete gumb s tremi valovitimi črtami
.

Mill Steel in Mill Glass

Da! Če si želite ogledati izbor, pojdite na pregled izdelkov.

 

Ko programirate grelec za dnevno ali nočno nastavitev, bo obdobje znižanja veljavno od nastavitve programa na grelcu. To pomeni, da če želite znižati temperaturo ob 7.30, morate ogrevanje programirati ob 7.30.

Grelec morate programirati samo enkrat za dan in enkrat za noč. Če ste programirali grelec, bodo programi aktivni v naslednjih dneh:

Funkcija dnevnega znižanja: ponedeljek – petek (1–5)
Funkcija nočnega znižanja: Vse noči

Primer:

Recimo, da želite programirati grelnike tako za dnevni kot nočni odmik. Želite naslednje programe:

Funkcija dnevnega znižanja bo aktivna od 7.30 do 14.30. Zaželena temperatura: 17 stopinj Celzija.
Nočna funkcija zaviranja bo aktivna od 22.00 do 6.00. Zaželena temperatura: 18 stopinj Celzija.

Navodilo za aktiviranje funkcije za znižanje dneva:

Ob 7.30 pojdite do grelca in na termostatu grelcev potisnite simbol SUN
Na zaslonu se bo prikazal »d«. S puščičnimi gumbi določite, kateri dan je, ko programirate grelec (1 = ponedeljek, 2 = torek itd.). Ne odločite se, katere dneve želite programirati. Grelcu samo poveste, kateri dan je, ko programirate grelec. Funkcija dnevnega znižanja je aktivna le od ponedeljka do petka, grelec pa mora razumeti, kateri dan je, da lahko sledi pravilni rutini. Potrdite s pritiskom na funkcijski gumb.
Na zaslonu bo utripala črka „C“. S puščicami izberite 17 kot želeno temperaturo znižanja. Potrdite s pritiskom na funkcijski gumb.
Na zaslonu bo utripala črka „H“. S kolescem nastavite obdobje znižanja na sedem ur (kar pomeni, da bo aktivno od 7.30 do 14.30. Potrdite s pritiskom na funkcijski gumb.
Funkcija dnevne nastavitve bo aktivna od ponedeljka do petka od 7.30 do 14.30. Temperatura znižanja bo 17 stopinj Celzija.

Navodilo za aktiviranje funkcije nočnega znižanja:

Ob 22. uri pojdite do grelca in na termostat grelcev potisnite simbol MOON
Na zaslonu bo utripala črka „C“. S puščicami izberite 18 kot želeno temperaturo znižanja. Potrdite s pritiskom na funkcijski gumb.
Na zaslonu bo utripala črka „H“. S puščicami nastavite obdobje znižanja na osem ur (kar pomeni, da bo aktivno od 22. do 6. ure. Potrdite s pritiskom na funkcijski gumb.
Funkcija dnevne nastavitve bo aktivna vsak dan od 22. do 6. ure zjutraj. Temperatura znižanja bo 18 stopinj Celzija.

Če pride do izpada električne energije ali če grelec vklopite, grelnik pozabi program in morate ponoviti postopek vklopa.

Ta oddelek velja samo za serije Mill Steel in Mill Glass:

Možno je, da pride do odstopanj med registrirano temperaturo na grelniku in dejansko temperaturo, kjer se zadržujete v sobi.

Razlogov za to je več, najpogostejši pa je, da je grelnik oddaljen od mesta, kjer običajno bivate v sobi. Ko na primer nastavite temperaturo na grelniku na 22 stopinj Celzija, je naravno in intuitivno verjeti, da je to temperatura, ki jo boste dobili tam, kjer je nameščen vaš kavč. Vendar je senzor temperature grelnikov nameščen na samem izdelku, kar omogoča odstopanje.

Za nastavitev temperature so vsi grelniki Mill opremljeni s funkcijo umerjanja, kar pomeni, da lahko nastavljeno temperaturo na grelniku prilagodite. Priporočamo, da grelnik vklopite (z enako nastavitvijo temperature) 12 ur, da se prepričate, da je kalibracija pravilna.

Za kalibracijo grelnika naredite naslednje:

Dvakrat pritisnite funkcijski gumb
Na zaslonu utripa C in grelniki so odprti za kalibracijo
Z +/- nastavite dejansko temperaturo v sobi
Spremembo potrdite tako, da enkrat pritisnete funkcijski gumb
.

Vsi grelniki plošče Mill (sezona 2013 in novejši) imajo na grelniku simbol strele, ki označuje, ali grelec ustvarja toploto ali ne. Grelnik naj proizvaja toploto, če sveti simbol strele.

Če se grelec iz nekega razloga ne segreje, ko sveti simbol strele, je verjetno, da je pri vašem grelniku Mill težava. Če želite odpraviti težave, če je grelec okvarjen ali ne, naredite naslednje:

Ponastavite grelec
Grelec nastavite na najvišjo temperaturo (35 stopinj Celzija).
V nekaj minutah mora biti grelec ogret. To lahko nadzirate tako, da držite roko na vrhu grelnika.
Če se grelec ne ogreje, se za nadaljnjo pomoč obrnite na trgovino, kjer ste kupili grelnik (prosimo, ne pozabite prinesti potrdila).

Če grelec greje in se zdi, da je vse v redu, morate kalibrirati grelec, tako da se prilagodi prostoru, v katerem se nahaja.
Najmanjša razdalja za grelec: najmanj 20 cm
Grelniki Mill si bodo zapomnili izbrano temperaturo in nadaljevali s to temperaturo, ko se bo moč vrnila (ne glede na to, kako dolgo je izpad električne energije).

Grelniki se ne bodo spomnili dnevnih / nočnih programov, ki ste jih programirali na grelniku.

Mill Oil Premium in Mill Oil

Da! Če si želite ogledati izbor, pojdite na pregled izdelkov.

 

1. Izklopite grelec

2. Med ponovnim vklopom grelca pritisnite in držite gumb s tremi valovitimi črtami

3. Ko se zaslon ponastavi (utripajoče lučke na zaslonu), lahko sprostite oba gumba.

4. Grelec se bo zagnal pri standardni temperaturi 22 stopinj Celzija

*Serije AB-H700MINI in JA (JA1000, JA1500, JA2000) je treba ponastaviti, saj imajo mehanski termostat.

Ko programirate grelec za dnevno ali nočno nastavitev, bo obdobje znižanja veljavno od nastavitve programa na grelcu. To pomeni, da če želite znižati temperaturo ob 7.30, morate ogrevanje programirati ob 7.30.

Grelec morate programirati samo enkrat za dan in enkrat za noč. Če ste programirali grelec, bodo programi aktivni v naslednjih dneh:

Funkcija dnevnega znižanja: ponedeljek – petek (1–5)
Funkcija nočnega znižanja: Vse noči

Primer:

Recimo, da želite programirati grelnike tako za dnevni kot nočni odmik. Želite naslednje programe:

Funkcija dnevnega znižanja bo aktivna od 7.30 do 14.30. Zaželena temperatura: 17 stopinj Celzija.
Nočna funkcija zaviranja bo aktivna od 22.00 do 6.00. Zaželena temperatura: 18 stopinj Celzija.

Navodilo za aktiviranje funkcije za znižanje dneva:

Ob 7.30 pojdite do grelca in na termostatu grelcev potisnite simbol SUN
Na zaslonu se bo prikazal »d«. Z gumbom FUNCTION (simbol zobnika) določite, kateri dan je, ko programirate grelec, saj je funkcija za znižanje dneva aktivna samo od ponedeljka do petka. Potrdite s pritiskom na gumb s tremi valovitimi črtami.
Na zaslonu bo utripala črka „C“. S kolescem izberite 17 za želeno temperaturo znižanja. Potrdite s pritiskom na gumb s tremi valovitimi črtami.
Na zaslonu bo utripala črka „H“. S kolescem nastavite obdobje znižanja na sedem ur (kar pomeni, da bo aktivno od 7.30 do 14.30. Potrdite s pritiskom na gumb s tremi valovitimi črtami.
Funkcija dnevne nastavitve bo aktivna od ponedeljka do petka od 7.30 do 14.30. Temperatura znižanja bo 17 stopinj Celzija.

Navodilo za aktiviranje funkcije nočnega znižanja:

Ob 22. uri pojdite do grelca in na termostat grelcev potisnite simbol MOON
Na zaslonu bo utripala črka „C“. S kolescem izberite želeno temperaturo znižanja 18. Potrdite s pritiskom na gumb s tremi valovitimi črtami.
Na zaslonu bo utripala črka „H“. S kolescem nastavite obdobje znižanja na osem ur (kar pomeni, da bo aktivno od 22. do 6. ure. Potrdite s pritiskom na gumb s tremi valovitimi črtami.
Nočna funkcija zaviranja bo aktivna vsak dan od 22. do 6. ure zjutraj. Temperatura znižanja bo 18 stopinj Celzija.

Če pride do izpada električne energije ali če grelec vklopite, grelnik pozabi program in morate ponoviti postopek vklopa.

Vsi grelniki Mill Oil (z izjemo serij AB-H700MINI in JA) imajo na grelniku simbol strele, ki označuje, ali grelec proizvaja toploto ali ne. Grelnik naj proizvaja toploto, če sveti simbol strele.

Če se grelec iz nekega razloga ne segreje, ko sveti simbol strele, je verjetno, da je pri vašem grelniku Mill prišlo do težave. Če želite odpraviti težave, če je grelec okvarjen ali ne, naredite naslednje:

Ponastavite grelec (razen AB-H700MINI in JA-serije)
Grelec nastavite na najvišjo temperaturo (35 stopinj Celzija). (Za serijo JA nastavite grelec na MAX)
V 5 do 10 minutah mora biti grelec ogret. To lahko nadzirate tako, da držite roko na vrhu grelnika.
Če se grelec ne ogreje, se za nadaljnjo pomoč obrnite na trgovino, kjer ste kupili grelnik (prosimo, ne pozabite prinesti potrdila).

Če grelec greje in se zdi, da je vse v redu, morate kalibrirati grelec, tako da se prilagodi prostoru, v katerem se nahaja.

Ta odgovor velja samo za serijo Mill Oil:

Možno je, da pride do odstopanj med registrirano temperaturo na grelniku in dejansko temperaturo, kjer se zadržujete v sobi.

Razlogov za to je več, najpogostejši pa je, da je grelnik oddaljen od mesta, kjer običajno bivate v sobi. Ko na primer nastavite temperaturo na grelniku na 22 stopinj Celzija, je naravno in intuitivno verjeti, da je to temperatura, ki jo boste dobili tam, kjer je nameščen vaš kavč. Vendar je senzor temperature grelnikov nameščen na samem izdelku, kar omogoča odstopanje.

Za nastavitev temperature so vsi grelniki Mill opremljeni s funkcijo umerjanja, kar pomeni, da lahko nastavljeno temperaturo na grelniku prilagodite. Priporočamo, da grelnik vklopite (z enako nastavitvijo temperature) 12 ur, da se prepričate, da je kalibracija pravilna.

Za kalibracijo grelnika naredite naslednje:

Dvakrat pritisnite funkcijski gumb
Na zaslonu utripa C in grelniki so odprti za kalibracijo
S kolescem nastavite dejansko temperaturo v prostoru
Spremembo potrdite tako, da enkrat pritisnete funkcijski gumb
.

Za pogosta vprašanja in odgovore Mill WiFi grelnikov obiščite namensko podstran, kjer boste našli vse potrebno.