Trajnostni razvoj

Norveška je narava. Norveška je vreme. Norveška so veličastne gore in globoko vrezane doline, temačne zime z mrazom, ki se zagrize v kosti, ter bleščeča poletja, ki razvedrijo dušo. Odvisni smo od narave.

Človek je odvisen od narave. A na žalost ima to, kako uporabljamo naravne vire, ogromne posledice za planet in za ljudi na njem.

Kot vodilno podjetje v svoji panogi z mednarodno razvejeno mrežo se zavedamo, da tudi mi nosimo družbeno odgovornost za trajnostni razvoj. Zato si želimo si postati svetel zgled na področju trajnosti s tem, da izpolnjujemo trenutne potrebe potrošnikov, ne da bi pri tem ogrozili potrebe generacij, ki pridejo za nami. Začetek je obetaven!

Za družbo Mill prevzemanje večje družbene odgovornosti med drugim pomeni, da estetiko  združujemo z napredno tehnologijo in inovativnostjo.

Neutrudno si prizadevamo izdelati pametne in privlačne izdelke, ki potrošnikom omogočajo, da sami odločajo o porabi energije za ogrevanje. Na ta način lahko vsi aktivno pripomoremo k zmanjšanju porabe. Na podlagi naložb v pametno tehnologijo smo že razvili rešitve, ki potrošnikom pomagajo pri varčevanju z energijo. Z aplikacijo Millheat si lahko izdelate prilagojen tedenski urnik, s katerim prihranite pri porabi energije brez zmanjšanja bivalnega ugodja. Pametna tehnologija in inovativnost sta torej prijazni do žepa in do okolja.

Bistvo trajnostnega razvoja je zadovoljevanje potreb sedanjega človeškega rodu, ne da bi ogrozili možnosti prihodnjih rodov, da zadovoljijo svoje potrebe. Da bi spoznali, kako lahko sami sprejmemo svoj del družbene odgovornosti, smo se oprli na 17 ciljev trajnostnega razvoja Združenih narodov in jih temeljito preučili. Izbrati in uresničevati želimo cilje, ki so za družbo Mill najbolj pomembni in imajo največji vpliv.

Cilji trajnostnega razvoja v družbi Mill:

Cilj trajnostnega razvoja ZN št. 8: Dostojno delo in gospodarska rast.

Ta cilj vključuje spodbujanje trajnostne, vključujoče in vzdržne gospodarske rasti, polne in produktivne zaposlenosti ter dostojno delo za vse. Zavedamo se, da nihče ne zmore vsega sam, lahko pa vsak zmore nekaj.

Cilj trajnostnega razvoja ZN št. 12: Odgovorna poraba in proizvodnja.

Ta cilj vključuje zagotavljanje trajnostnih načinov proizvodnje in porabe. Z veseljem bomo nadaljevali pot k bolj trajnostnemu planetu.

Cilj trajnostnega razvoja ZN št. 13: Podnebni ukrepi.

Ta cilj vključuje takojšnje ukrepanje v boju proti podnebnim spremembam in njihovim posledicam. Trdno smo prepričani, da je prihodnost svetla!

Poleg uporabniku prijazne aplikacije Mill za spremljanje in nadzor porabe energije z našimi pametnimi grelniki smo zasnovali tudi pametni vtič. Vtičnica Mill WiFi Socket, ki smo jo na trgu predstavili leta 2016, omogoča nadgradnjo starih grelnikov na pametno tehnologijo in dodatno podaljšuje njihovo življenjsko dobo – z drugimi besedami: ni vam treba kupiti novega »pametnega« grelnika.

Družba Mill si prizadeva spremeniti način razvoja, proizvodnje in recikliranja naših izdelkov z upoštevanjem načel krožnega gospodarstva, obenem pa je uvedla pobudo za zmanjšanje količine plastike in embalaže. Tako denimo želimo iz uporabe povsem umakniti stiropor in nereciklirano plastiko, za vso embalažo uporabljati recikliran karton in karton s certifikatom FSC ter povečati uporabo recikliranih materialov v vseh naših izdelkih.

Nihče ne zmore vsega sam, lahko pa vsak zmore nekaj. Z veseljem bomo nadaljevali pot k bolj trajnostnemu planetu in trdno verjamemo, da je prihodnost svetla.