Mill Sense pametni senzor

Cena z 22% DDV

69,90 

39,90 

Najnižja cena v zadnjih 30 dneh je enaka trenutni.

Na zalogi! Dobava 1-2 dni.

EAN 7090019823380 SKU MILGA-SENSEAIR Category Tags ,
Kakovosten zrak v zaprtih prostorih je predpogoj za zdravje in dobro počutje. Mill Sense vas sproti obvešča o kakovosti zraka v vašem bivališču in o notranjih klimatskih pogojih. Poleg tega vam omogoča, da lahko zdrave notranje pogoje zase in za svojo družino zagotovite ne glede na to, ali ste na poti ali doma.
Senzor Mill Sense se ponaša z ličnim, elegantnim oblikovanjem in pritegne poglede tako na mizi kot na steni. Lahko je prostostoječ ali pa ga obesite na steno s priloženim nosilcem. Nameščanje na steno je preprosto in zaradi lepila na hrbtni strani nosilca ne potrebujete vijakov ali orodja. Senzor Mill Sense je mogoče polniti s priloženim kablom USB tipa C. Lahko ga povežete s panelnimi grelniki Mill z WiFi in si zagotovite še natančnejše uravnavanje notranje temperature, saj bo od grelnika ločen senzor podal natančnejšo vrednost, ker meri temperaturo prostora stran od neposrednega vira toplote, t.j. grelnega elementa. Kakovost zraka je lahko v posameznih prostorih različna, zato je Mil Sense na voljo v cenovno ugodnem trojnem pakiranju.

Kratek pregled

Povezljivost
WiFi + App nadzor
TVOC
Meri toksine in kemikalije
Temperatura
Natančen nadzor temperature
Vlažnost
Meri raven vlažnosti
eCO2
Poskrbite za svež zrak

Lastnosti

S preprostimi ukrepi lahko bistveno izboljšate kakovost zraka v bivalnih prostorih. Prvi korak pa je, da prepoznate morebitne težave in jih poskusite odpraviti.

Vlažnost

Prevelika vlažnost lahko povzroči pogoje za rast plesni in lahko posledično sproži astmo in alergije. Dobro prezračevanje prostorov je zato še posebej pomembno pri prhanju, sušenju oblačil in/ali kuhanju. Težave lahko povzroči tudi suh zrak, še posebej pozimi. Privede lahko do poškodb v stanovanju in nevšečnosti, kot je škripanje ali pokanje lesenih tal in pohištva. Zaradi sodobnih gradbenih tehnik se relativna vlažnost v novih hišah pogosto zniža pod priporočene vrednosti, kar je delno posledica dobre izolacije. Rešitev za doseganje priporočene ravni vlažnosti v stanovanju je lahko na primer vlažilnik oz. razvlažilnik zraka. Priporočena raven vlažnosti: 30–60 % Maks. natančnost: Senzor relativne vlažnosti ±2.0 % RH

Hlapne organske snovi – skupaj (TVOC)

Skupna vsebnost hlapnih organskih snovi (TVOC) označuje kemikalije in toksine v zraku, ki jih sproščajo vsakdanji predmeti, kot so barve, pohištvo in čistila. V visokih koncentracijah so lahko škodljivi in dražijo oči, nos in grlo. Odvisno od emisije in trajanja izpostavljenosti lahko hlapne organske snovi povzročijo tudi resnejše okvare jeter in ledvic. Senzor Mill Sense meri naslednje vsebnosti hlapnih organskih snovi: alkoholi, aldehidi, ketoni, organske kisline, amini, alifatski in aromatski ogljikovodiki. Priporočene ravni TVOC: < 220 ppb Čistilnik zraka denimo bo pomagal zagotoviti, da bodo skupne vrednosti hlapnih organskih snovi ostale v priporočenih mejah.

Temperatura

Zdrava klima v zaprtih prostorih se začne s stalno temperaturo. Notranja temperatura močno vpliva na zdravje (preprečevanje bolezni ali respiratorne okužbe), na našo storilnost in splošno dobro počutje. Načeloma ni priporočljivo povsem izključiti ogrevanja v prostorih, ki se ne uporabljajo, saj lahko v kombinaciji z vlago to vodi do nastanka plesni. Senzor Mill Sense povežite z grelniki Mill, ki imajo WiFi, za še bolj natančno uravnavanje temperature. Temperaturo je mogoče poljubno nastaviti in prilagoditi dnevni rutini, tako da se boste vedno počutili prijetno. Priporočena temperatura: 18–25 °C. Maks. natančnost: Temperaturni senzor ±0.15 °C

ECO2

Vrednost eCO2 se nanaša na okvirno koncentracijo ogljikovega dioksida (CO2) v zraku. Zmerne do visoke ravni CO2 lahko povzročijo glavobole in utrujenost, višje koncentracije pa lahko povzročijo slabost, omotico in bruhanje. Vrednost eCO2 se izračuna iz vrednosti hlapnih organskih snovi – če so prisotne znatne koncentracije hlapnih organskih snovi, bo odčitek eCO2 višji od dejanske ravni CO2. Dobro in redno prezračevanje je pomembno za vzdrževanje priporočene ravni eCO2. Priporočena raven eCO2: <1200 ppm.

Video

Ostalo

S pritiskom na gumb na senzorju Mill Sense lahko izveste več o kakovosti zraka:

big1.png

V prostoru je hladno, temperatura je nižja od 18 °C.

big2.png

Kakovost zraka v zaprtem prostoru je dobra in odčitana vrednost je v priporočenih mejah.

big3.png

Kakovost zraka v zaprtem prostoru se približuje slabim/zmernim vrednostim. Odprite okno, da dovedete svež zrak.

big4.png

Eden ali več odčitkov je nad priporočeno mejo. Poskrbite za boljše prezračevanje oziroma vklopite vlažilnik/razvlažilnik, odvisno od vrednosti, ki jih želite izboljšati.

Druge funkcije:

  • Vgrajen WiFi
  • Uporabniku prijazna aplikacija Mill
  • Brezžičen
  • Možnost polnjenja
  • Barva: bela
  • Delovne temperature: 5–35 °C
  • Možnost polnjenja: trajanje baterije pribl. 6 mesecev (USB-kabel tipa C; priložen)
  • Velikost izdelka (Š x G x V cm): 7,0 x 3,0 x 7,0.
  • Naziv modela: SENSE

Vas zanima Mill Sense pametni senzor? Nakup lahko opravite tudi preko naše spletne trgovine.